2013/05/13

Tutorial: Rainbow liner

Long time no tuto! Sateenkaariteemalla siis jatketaan mutta nyt vähän normaalimmalla meiningillä. Sain jonku inspiraation perjantaiaamuna (arkiaamuna meikkausinnostus??? mitä mulle on tapahtunu) ja tein tämmöset sateenkaarirajaukset. Vaikka näin sanottuna saattaa kuulostaa oudolta fantasiameikiltä, niin oikeesti nää näyttää tosi kivalta, kaukaa katottuna näkyy vaan jotain epämäärästä värikästä ja sit läheltä vasta näkee sateenkaaren. Kyseisenä perjantaina kävikin useesti niin, että monet ei huomannu näitä ollenkaan kaukaa, vaan vasta kun katto mua silmiin lähempää:D Jos siis ei pelkää värejä niin mun puolesta tämmöset voi laittaa milloin tai mihin vaan;)

Tähän meikkiin tarvii nyt jotain mahdollisimman pigmenttisiä ja kirkkaita värejä! Geelieyelinerit, kynäkajaalit, voidemaiset luomivärit, rasvavärit, vesivärit, ihomaalit jne. Itsehän siis käytin ihan jopa kahta oikeesti silmille tarkotettua tuotetta, loput olikin sitten maaleja:D Normiluomiväreillä voi yrittää, mutta jos ne ei oo tarpeeks pigmenttisiä niin väreistä ei saa millään kirkkaita.

Tässä kaikki tuotteet vielä kuvassa siinä järjestyksessä kun niitä käytin vasemmalta oikeelle:

Lumenen valkoinen kajaali, Grimasin pinkki rasvaväri, Mehronin nestemäinen oranssi maali, Sephoran keltainen kajaali, Grimasin keltainen rasvaväri, Paradisen limensävyinen, turkoosi ja violetti vesiväri, MACin musta geelieyeliner, Maybellinen Falsies Flared -ripsari, Ardellin InvisiBands Demi Pixies -tekoripset.
Mehronin ja Paradisen maalit tilattu Sillyfarmilta, ripset Madame Madelinelta ja loput löytyykin sitten ihan Suomesta.

Sitten sudit! Tossa siis on vaan esimerkkejä, minkälaisia suteja voi käyttää. Ite en tainnu tota sinistä käyttää loppujen lopuksi ollenkaan:D Sutien täytyy tätä meikkiä tehdessä olla synteettisiä, pieniä ja napakoita. Eyelinersudit käy täydellisesti!

Ylhäältä alas: random suti taiteilijatarvikekaupasta, MACin 209, kaksi alinta Fräulein 3°8:n 31 sudin setistä.

Sitten itse meikkiin:

1. Valkoinen pohjustus. Että saataisiin ne ihanat värit mahdollisimman kirkkaaksi, pohjustetaan rajauksen alue valkoisella kajaalilla tai jollain muulla valkoisella asialla! Puuterimainen luomiväri ei tässä tapauksessa auta, koska iholle pitää saada tahmea pinta, että muut värit tarttuu siihen. Tää myös auttaa muodon hakemisessa rajaukselle, koska valkosta on paljon helpompi korjailla kun esim. violettia tai vihreetä!


2. Pinkki sisänurkkaan. Pinkkiä ei tarvii levittää kun ihan pienelle alueelle, ehkä päälle puol senttiä sisänurkasta. Ompa muka tarkkaa:D Tässä vaiheessa kannattaa kuitenkin muistaa, että siihen luomelle tulee vielä 5 muuta väriä, että jättää niillekkin tilaa!


3. Oranssi. Kuten näkyy, laitoin sitä siis ihan pikkuriikkisen pinkin jatkoks. Jostain syystä en halunnu tota oranssia muuta kuin häivyttämään just ton pinkin ja seuraavaks tulevan keltasen rajan. Häivytys voi olla tosi hankalaa, jos sitä ei oo tehny paljon. Tämmösiä pikkutarkkoja juttuja on helpoin häivyttää pienillä siveltimenvedoilla edestakaisin ja värejä sekoittamalla. 


4. Keltainen. Keltaista laitoin vähän pidemmälle enkä näköjään häivyttäny vielä oranssiin kunnolla. Tässä vaiheessa tulikin mieleen, että kannattaa olla tarkka värien järjestyksen kanssa! Muistan kun me tehtiin ehkä 2,5 vuotta sitten sateenkaarimeikki josta oli tarkotus tulla postaus, mutta mä sitte laitoin jotku värit väärinpäin ja eihän sitä voinu sitte tehä:D Ne sekottuu yllättävän helposti, vaikka kuvittelis että kyllä ne värit muistaa.


5. Vihreä. Levitin vihreetä osittain myös keltasen päälle ja häivytin. Mitä vaaleempi vihreä on, sen helpompi se on häivyttää!


6. Turkoosi/sininen. Turkoosi on tietysti kirkkaampi ja näyttävämpi:) Tossa näkyykin hyvin, miten oon sekottanu vihreetä ja turkoosia ja häivyttäny ne yhteen! 


7. Violetti. Turkoosin ja violetin raja on varmaan kaikista hankalin häivyttää, joten siihen väliin voi koittaa laittaa esim. tummansinistä luomiväriä ja häivyttää sillä.


8. Musta rajaus. Tää on nyt ehkä se kohta, missä mokaa helpoiten:D Rajauksen tulee olla siis iiiiihan ripsien tyvessä ja mahdollisimman ohut, koska jos rajauksen tekee paksusti, sateenkaari peittyy kokonaan. Jos nyt ollaan taas tarkkoja, niin mustan rajauksen täytyis olla n. 1/4 tai 1/3 koko rajauksen paksuudesta, tietysti sisä- ja ulkonurkissa eri juttu. Korkeempaa matematiikkaa jne..


9. Ripsari, tekoripset ja valkoinen kajaali. Tekoripsiä ei oo tietenkään mikään pakko laittaa, ja jos laittaa, niin mielellään erotellut ja luonnolliset. Isot ripset luonnollisesti peittää kaiken! Ja valkoista kajaalia voi kans sipaista alarajaukseksi, sekin tavallaan tuo noita kirkkaita värejä paremmin esiin.


Sitten onkin valmista:) Huuliin keksittiin laittaa tota samaa pinkkiä mitä on sisänurkassa, mutta se nyt muuttu kuvissa koralliks... 


Ja jos omista meikkivarastoista ei löydy kaikkia sateenkaaren värejä, voihan tän tehdä myös vaikka vaan kolmella sävyllä alla olevan kuvan tavoin:)


Huh, siinä se sitten kai oli! Miten näitten tutojen väsääminen onkin aina näin aikaavievää:D Toivottavasti tästä oli jotain apua ja vinkkejä jollekin:)

14 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Ihana meikki ! :) Mikä tuon huulipuna on kuvissa, ihanan sävyinen!

Leni kirjoitti...

Oon nyt selaillu tässä tätä teidän blogia jonkin aikaa, ja pakko sanoa, että ootte aivan mielettömän taitavia! :o Osa kuvista on kuin suoraan jostain Ellestä. Mun lemppareita on noi "överimeikit", koska ne on jotenkin niin taidetta, ja niitä olis upeeta osata loihtia itekin! :)

http://lemondeselonleni.blogspot.fi/

stemi kirjoitti...

Helmi: Kiitos! Se on siis ihan se sama mikä silmissäkin, eli Grimasin pinkki rasvaväri:)
Leni: Kiitos paljon:) Joo, kyllähän ne övereimmät on kaikista siisteimpiä kieltämättä!

Anna kirjoitti...

Ootpa kyllä ihan mielettömän kaunis! Ja bloginne on ihan huiiippu (:

stemi kirjoitti...

Kiitos kiitos:)

Anonyymi kirjoitti...

olin tänään citydancella ja oon ihan 100 % varma että stella tanssi siellä kahessa eri tanssissa! Oot kyllä ihan huippu hyvä tanssimaan!!!!!! Tykkään blogistanne paljon <3

stemi kirjoitti...

Haha no niimpä tein!:D Oisit tullu moikkamaan. Ja kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Stelllaaa näin sut Ruutanassa! Istuin eturivissä :-) Oli huippu esitys <3

stemi kirjoitti...

Jeee, kiva kun kävit kattoo!^^

Lotta kirjoitti...

Oi! Aivan ihana blogi ja tää tutoriaali oli ihan loistava! :3 Oon ilonen että löysin tän!

❤: http://kehvelijehnakas.blogspot.fi

stemi kirjoitti...

Kiitos paljon:)

Anonyymi kirjoitti...

Minkä merkkiset ripset tässä meikissä on käytössä?

Anonyymi kirjoitti...

Sori, merkki olikin tuossa ylhäällä.

stemi kirjoitti...

Jeps ei mitään:)