2013/02/02

Tutorial: Wanhat

Vihdoin se wanhojen tutorial, josta oon puhunu aika tosi pitkään:D Tarkotuksena oli tehdä vähän keskivertoa värikkäämpi, mutta kuitenkin tavallaan klassinen meikki. Tietysti tästäkin (samoin kuin oikeestaan mistä vaan tutoista) voi vaihtaa värit vaikka sitten niihin superklassisiin nudeihin.

Tää ei oo sitten mikään paras tutorial, vaiheita ei oo ehkä kuvattu mitenkään kauheen tarkasti eikä esim suteja näy missään:D Toki selitän taas paljon ja jos ei ihan aloittelija meikkien kanssa oo, niin varmasti tästä selviää. Kuva+teksti -tyyppiset tutot on yleisestikin mun mielestä parempia niille, jotka tietää ne ihan perusjutut jo, kuten esim. luomivärin levittämisen. Jos kokee olevansa täysin tumpelo niin videotutorialeista kannattaa aloittaa, ja sitten kun perustekniikat on hallussa, siirtyä tämmösiin tutoihin. Ei se välttämättä mee näin kaikilla, mutta itelleni tää oli sillon joskus paras opettelujärjestys!

Ja niin, pakko taas sanoa että huomatkaa ihmiset luonnonvalo näissä kuvissa<3 Meillä oli tänään eli lauantaina aamulla koulua, niin ehittiin kuvata luonnonvalossa. Tosin nyt alkaa jo selkeesti päivä pitenee, vielä neljän maissa on ihan kuvauskelpoista pihalla:)

1. Luomivärin pohjustus ja vaalea kultainen luomiväri. Luomivärin pohjustus on nyt aivan välttämätön, koska meikistä pitää saada kestävä, ja värit pitää saada kunnolla tarttumaan iholle ja näkymään. Kuvasta ei nyt ihan hirvesti nää, mutta sisänurkassa ja kulmaluulla on vaaleaa kultaista Viva La Divan Gold White Pearl -sävyä. Sutina voi käyttää vähän mitä vaan pienehköä luomivärisivellintä, tai jopa vaahtomuovipäistä sutia, joita periaatteessa vihaan:D

2. Kultainen luomiväri. Luomen keskiosalle ainakin mä tykkään sutia jotain kimaltavaa. Tää perus kultanen on vielä tosi kesy, jos puhutaan kimaltelevista asioista, mutta ehkä jätetään ne hurjimmat glitterit vaikka penkkareihin:D Mutta niin, pointti oli kai että helmiäisluomivärit kannattaa sijoittaa luomen keskiosaan. Käytin Coastal Scentsin 252-paletista muutamaa kultasta sävyä sekaisin.

3. Violetti varjostus luomivakoon. Laiton tähän nyt kuvat sekä silmä auki että kiinni, että ton violetin paikan hahmottaa paremmin. Sen paikan löytäminen saattaa muuten olla tosi hankalaa, jos ei oo tottunu tekemään varjostuksia. Kannattaa aloittaa pienellä määrällä luomiväriä ja käyttää pientä sutia, niin ei oo niin vaarallista vaikka meneekin vähän huti. Parhaiten oikean paikan löytää tunnustelemalla silmämunan ja kulmaluun välissä olevaa kuoppaa, jota tämän varjostuksen on nimenomaan tarkoitus korostaa. Kuulostipa ällöltä, siis tarkotin vaan että voitte etsiä sitä kuoppaa tunnustelemalla luomen pintaa:D Ja muistakaa samalla häivytys! Ja tääkin sävy siitä 252-paletista.

4. Violetti rajaus. Tein tän rajauksen nyt tavallista pehmeemmin violetilla kajaalilla, enkä eyelinerilla. Tän saa itse päättää, haluaako sitten mielummin mustan ja selkeän eyeliner-rajauksen. Tähän meikkiin mun mielestä kuitenkin sopi paljon paremmin epämääräsempi ja häivytetympi jälki. GOSHin Velvet Touch Eye Liner sävy Purple Stain.

5. Tumma violetti ulkonurkkaan. Tein tän ehkä vähän hassussa järjestyksessä, kun rajasin ensin ja sit tein varjostuksen loppuun, mutta jostain syystä halusin että toi rajaus yhdistyy varjostukseen tosi nätisti, ja siks tein näin päin. En tiedä auttoko mitään mut jaa:D Tässä ei oo häivytys vielä ihan kohdillaan, mut muoto näkyy hyvin. L'Orealin Infallible Eye Shadow sävy Purple Obsession ja 252-paletista jotain violetteja sekasin.

6. Alaluomelle violetti ja kultainen alarajaus. Laitoin ensin Fräuleinin violettia geelilineria tonne alaluomelle, mut se oli liian pinkki niin jouduin laittaa tota samaa vaaleampaa violettia sen päälle. Alaluomen ulkonurkkaa tummensin ihan vähän ja luomen sisäosaan (vesiraja, waterline, mikä ikinä onkaan) laitoin kultasta kajaalia, joka ei kauheena näy kuvassa mutta se kirkastaa katsetta kivasti ja avaa silmää. GOSHin Velvet Touch Eye Liner sävyssä Rising Sun.

7. Ripsari. Suosittelen ehdottomasti vedekestävää ripsaria. Se pysyy paremmin ja pitää taivutuksen paikallaan. Maybellinen Colossal Volume Express tai joku semmonen, se keltanen purkki, tiiätte varmaan:D

8. Tekoripset ja kulmat. Tekoripset kannattaa pitää järkevän kokoisina, nää on nyt kyllä sieltä ihan luonnollisimmasta päästä mutta hirveen pitkiä en suosittelis. Laitoin siis ensin kokonaiset ripset, ja sit vielä pari tupsua ulkonurkkiin. Sekä nauhat että tupsut oli molemmat Stockalta, merkkiä en muista.. Kulmat kannattaa meikata siten, kun on itse tottunut ne meikkaamaan. Jos alkaa yrittään jotain erikoista, niin saattaa helposti vaan pilata koko meikin ja ihmetellä itseään päivän mittaan peilistä:D Mä en vieläkään oo ikinä omistanut kulmakynää, mutta Viva La Divan kulmaväritrio on aivan mahtava meille kaikille, jotka haluaa vaan vähän väriä lisää kulmiin, eikä niinkään muuttaa kulmien muotoa. Kulmavaha pitää karvat hyvin paikoillaan, jos kärsii sekaisista kulmista. Ja jos ei huvita kulmavahaa ostaa, niin klassinen vinkki on suihkauttaa hiuslakkaa vaikka ripsiharjaan ja sutia sitä kulmiin!

9. Pohjustusaine ja peitevoide. Näyttääpäs häivyttämättömänä karulta:D Pohjustusainetta kannattaa käyttää, jos haluaa että pohja pysyy. Mä käytin kahta erilaista, eli Lumenen heleyttävää pohjustusainetta ja GOSHin jotain perus pohjustajaa. Heleyttäjää käytin poskipäihin, otsan keskikohtaan ja leukaan, ja sitä toista kaikkialle muualle. Heleyttävä pohjustusvoide luo kuulaan pohjan ja toimii jo vähän korostuksena! Ja sit toi peitevoide, jota ei oo häivytetty juurikin sen takia että näkisitte mihin sitä sudin. Mä oon aina tykännyt enemmän käyttää kevyttä meikkivoidetta ja sitten käydä peitevoiteella läpi kaikki ongelmakohdat. Tää on mun paras vinkki välttää pakkelimainen lopputulos, sillä usein tosi peittävät meikkivoiteet koko naamalle levitettynä ei oo hirveen luonnollisen näkösiä... Ja tietenkin Empulle tää on paras mahdollinen pohja, koska sen ihossa ei paljoa peitettävää oo. Silmänalusille, nenänpieliin, punoittaviin kohtiin ja mahdollisiin finneihin peitevoidetta! Mulla käytössä tietysti tuttu ja turvallinen Make Up Storen Cover All Mix.

10. Meikkivoide ja puuteri. Selitinkin jo edellisessä kohdassa vähän, eli meikkivoiteena suosittelen kevyitä ja luonnollisia, myös BB-voiteet käy. Kannattaa tarkistaa mahdolliset rajat ja häivyttää esim. skunkkisiveltimellä hyvin. Puuteria pitää laittaa ehkä vähän tavallista enemmän, että meikki pysyy, mutta ei kuitenkaan liikaa! Mielummin sitten vaikka vähän kulunut meikkipohja kuin liian puuteroitu, eloton naama:D Mulla Make Up For Everin Face&Body -meikkivoide sävyssä 20 ja Grimasin väritön puuteri. Ja sitten jos oikeen haluaa panostaa, niin löytyy myös meikinkiinnityssuihkeita. Mulla on Make Up For Everin Mist&Fix -suihke, joka kosteuttaa samalla kivasti.

11. Varjostus, poskipuna,korostus ja huulikiilto. Seuraavat kuvat on jo lopputulos-kuvia, niin niissä on vielä Make Up Storen Smogilla tehdyt varjostukset poskiin ja MSCHICin poskipunaa sävyssä English Rose. Korostuksena poskiluun päällä oli sitä samaa vaaleankultaista luomiväriä. Tietysti monet tykkää wanhojen meikissä huulipunista, mutta koska tää silmämeikki oli sen verran värikäs, niin laitettiin huuliin vaan luonnollista, pinkihtävää kiiltoa, Rimmelin Vinyl Gloss sävyssä Keep A Secret.

Hiukset oli vähän hutastu, ei ollu tarkotuskaan tulla mitään hienoa juhlakampausta:D


Toivottavasti tää oli hyödyllinen jollekin, joko wanhojen meikkinä tai muuten vaan juhlameikkinä! Nyt meen nukkumaan<3

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

voitko meikkaa mut joskus ♥

stemi kirjoitti...

Tottakai<3

Ronja kirjoitti...

Ihana meikki! Taidan kokeilla tätä joskus ittekkin, vaikka wanhat ei edessä olekkaan :)

stemi kirjoitti...

Kiva kuulla!:)

Heidi kirjoitti...

Kuin toi tyttö voikaan noin kaunis olla... Mutta siis. Kiitos näistä kovin perusteellisista tutoriaaleista, rupee tällänen vanhempikin meikkaajakonkari (kouluttamaton tosin) miettimään omaa meikkaamista ja kyseenalaistamaan omia rutiineja, esimerkiksi toi luomivaon löytäminen, että meneehän se sitten sinne oikeaan paikkaa...:P Sekin on asia, mitä monet tuntuu pitävän itsestäänselvyytenä, mutta eipä se ihan niin helppo ookkaan löytää.:)

stemi kirjoitti...

Kiitos sulle!:) Niimpä, kyllä sitä tulee kyseenalaistettua vähän kaikkea omaakin meikkaamista. Paljon se varjostuksen paikka riippuu tietysti myös silmistä, jos luomivako on todella selkeä niin on se kolo huomattavasti helpompi löytää! Tietysti just mulle on suotu nää omituiset silmät, joissa sitä luomivakoa ei oo oikeen missään:D no, eipähän tarvii ite edes luomiväriä käyttää, kyllä mä noista Empun silmistä vielä selviän..

Nora kirjoitti...

Saisko jonkinlaista ohjetta siitä, että miten sais hyvin peitettyä finnin tai atooppisen ihottuman wanhoihin? Mua pelottaa ihan hirveesti että jompaa kumpaa ilmaantuu just ennen vanhoja enkä osaa peittää sellasia :D

stemi kirjoitti...

Joo no finnit on kyllä ärsyttäviä, niitä nää munki wanhat pelkää:D Jos finni on jo kuivahtanut, niin iho kannattaa kosteuttaa hyvin siltä alueelta, mutta ennen meikkausta kuitenkin pyyhkiä ylimääräiset rasvat pois. Kannattaa ostaa joku aika tuju peitevoide, mielellään just ton Make Up Storen Cover All Mixin tapainen, eli voidemainen ja sudilla levitettävä. Nestemäiset peitevoiteet on mun mielestä aina ollu pysyvyydessä heikompia. Levitä peitevoidetta ensin isommalle alueelle myös finnin ympärille, että se häivyttyy ihoon. Sitten kerrosta ja häivytä peitevoidetta niin pitkään kunnes finniä ei näy! Välissä voit tietysti laittaa meikkivoiteen, ja sen jälkeen vielä kattoa, näkyykö finni. Peitevoidetta kannattaa kuljettaa päivän ajan mukana ja lisätä tarpeen tullen:)

Anonyymi kirjoitti...

Itse laitan aina ensin meikkivoiteen, valokynä, puuteri ja vasta sitten silmämeikki. Miksi se tehdään toisinpäin tässä tai muualla? Pysyykö se paremmin tai jotain?

Ruu

ceci kirjoitti...

Mä oon ikävä ja vastaan Stellan puolesta, mutta se on ihan makukysymys. Ite teen simät ensin, että varisseet luomivärit ei pilaa mun meikkipohjaa. Toki jos tekee pohjan ensin, voi käyttää puuterijarruja, mutta IMO ne kuivattaa eikä niitä luomivärejä vaan oo yhtä kätevää huiskia pois, kun ilman meikkipohjaa niitä voi pyyhkiä vaikka jopa kasvovedellä tai putsarilla.

stemi kirjoitti...

Juuri niin kuin ceci sanoi:)

Noora kirjoitti...

Upea meikki! Loihdit upeilla sävyillä kyllä taitavasti ihanan lookin <3 Tämä tutoriaali täytyy kyllä laittaa talteen! :)

stemi kirjoitti...

Kiitos paljon:)

Anonyymi kirjoitti...

Laitatko blogiin kuvia niistä sun meikkaamista vanhoista!? Ois ihanaa nähä millasia meikkejä, kun itellä on tanssit ens vuonna:-)

stemi kirjoitti...

Näin olis tarkotus, jos vaan saan heiltä luvan ja onnistuneet kuvat:)

mimedus kirjoitti...

Kaunis meikki, otan pari vinkkejä siitä talteen :) Kauniit kasvot sulla :)

stemi kirjoitti...

Kiitos ja kiva jos löyty jotain hyödyllisiä vinkkejä:)

Anonyymi kirjoitti...

sun täytyis joskus meikata ittes sen laulaja innan näköiseksi kun sussa on jotain samaa kun siinä:-) kasvonpiirtessä ainakin !

stemi kirjoitti...

Niin jaa Empussa on?;) Katotaan, ehkä meikkaanki joskus!