2012/11/12

Vastauksia

No tulihan niitä kysymyksiä sittenki:D Ette ollu vissiin vaan huomannu sitä postausta, kun heti sen jälkeen tuli normipostaus! Kiitos kaikille kysyjille:)

Kuka/Mikä hankkii teille meikit yms. mitä blogissanne käytätte?

S: No määhän ne omilla rahoilla itelleni ostan:D no joskus vanhemmat sponssaa joo..

Ootteko ansainnu rahaa meikkaamisella? Meinaatko lukea siitä itelles ammatin?

S: Joo, joitakin kertoja:) esim. Tean äitiä on tullut pari kertaa meikattua! Ja kyllä mä ammattimaskeeraajaksi haluaisin, tosin opinnot ei oo tiedossa..

Meikkaatteko kouluun vai meettekö luonnollisina? (Tää siks kun omaan silmään näyttää hassulta joskus kun teidän ikäsii tyttöjä näkee mustissa smokey eye meikeissä keskellä arkipäivää)

T: No riippuu iha päivästä, nyt oon oikeestaa ollu aika monesti meikkaamattomana.
S: Meikkaan joo, mutta semi luonnollisesti kuitenki. Ripsari, kulmaväri, peitevoide, BB-voide, joskus eyeliner tai huulipuna:)
E: Se vaihtelee:) Nykyään en oo pahemmin jaksanu meikata kouluun muuta kuin vähä peitevoidetta, ripsaria ja kulmat:D Myöhempinä kouluaamuina saatanki sitte pistää ripsaria toisenki kerroksen enemmän, poskipunaa ja mitä näitä nyt on:D Tää laiskuus on osa luonnettani. 

Miten hyviä ootte koulussa, noin niinku vaikka keskiarvo teiltä jokaiselta (tai muuten sanallinen kuvailu sitten jos ei uskalla laittaa numeroina:) hihii)

T: Kaikkien aineide on luultavimmin vähän päälle 7,00 mutta lukuaineet on 6,8.
S: Kaikkien aineiden ka 9,5 ja lukuaineiden 9,67. Koulu on mennyt aina aika hyvin ja helposti:D
E: Kaikkien aineiden ka oli 8,7 ja lukuaineiden 8,9:) Tavoitteena ois, että päättötodistuksessa lukuaineiden ka olisi 9.0! 

Teijän lempiaineet/missä ootte parhaita?

T: Köksä on kivaa ja on mulla enkku, äikkä ja terveystieto yli 8.
S: Kielet ja köksä:)
E: Tekstiili, liikunta ja köksä:)

Mitä meinaatte tehä peruskoulun jälkeen? Onko suunnitelmat jo selviä tai edes jotain hieman mietitty vielä?

T: Enskevään yhteishaussa pistän luultavasti ekaksi Nuoriso ja vapaa-ajan ohjaus koulutuksen ja jos sinne pääsen niin mun täytyis muuttaa haapavedelle ... toine samanlainen vaihtoehto tässä "lähellä" sijaitsis Torniossa. Lukiooki oon miettiny mutta ei oikee kuulosta mun jutulta. Kosmetologi ois kans ihan hullun kiva mut sinnekkin on niin kova taso päästä. Matkailuala ois kans mielenkiintonen.
S: On mietitty mutta ei mitään tietoa.. Lukio ois siinä mielessä järkevä, että oon hyvä koulussa mut toisaalta, jos haluan maskeeraajaksi ni mitä mä sillä lukiolla teen:D Kaksoistutkintoaki oon harkinnut.
E: Mulla ei oo vielä tarkkaa mielikuvaa miksi haluaisin isona, jotenka lukioon meen:)

Onko teillä muita harrastuksia (kun Stella harrastaa meikkausta ja tanssia, Tea selvästi valokuvausta ja tais olla muitakii, ja muistaakseni Emppuki tanssii? en muista mis näit on jo mainittu mut uudestaa sitte! tai jos jtn on tullu lisää /vaihtunu! :) onko jotain? jos niin mitä?

T: Juu partiossa oon ollu jo 7 vuotta ja oon isoskoulutuksessa.
S: Joo tanssi tosiaan:) Joskus on tullu käytyä salilla mut se aina jää ajanpuutteen takia..
E: Tanssi ja kuntosali:)

Jos teidän pitäisi valita VAIN kolme meikki-tuotetta käytettävksi lopun elämäänne, mitkä ne olisi? (ja siis tärkeysjärjestyksessä)

T: 1. Ripsari 2. Peitevoide 3. Kulmavaha 
S: 1. Ripsari 2. Peitevoide 3. Eyeliner tai kulmavaha:D en osaa päättää!
E: 1. Ripsari 2. Joku peittävä meikkivoide 3. Kulmavaha:)
Miten pitkiä te ootte? heh, vähä random mut mietin et ois jännä tietää :D

T: 175 suunnillee! 
S: Öö, 167? En oo ihan varma:D
E: 162! :D

Tea, millä kameralla kuvaat? varmaa mainittu mut ku ei muista missä. entä mikä on sun eka kameras? onkse toi nykynen vai onks sul ollu joku muu ? millon alotit kuvaamisen?

T: Canon EOS 500D ja se tosiaan mainitaan tossa kommenttiboksissa. Ei ollu mun eka kamera (aijemmin jotai Olympuksen vedenkestävii pokkareita ja ihan hyviä ne oli) mut siis eka järkkäri oli.

Emppu, onks sun hiukset iha luonnolliset siis toi väri ja onks kiharat? jos ei, nii mitä oot tehny sille?! haluun tietää! :D ihana tukka <3

E: Joo on luonnolliset ja kyllähä noi jonku sortin kiharat on:D Laitan niihin vaan muotovaahtoa, hiuslakkaa ja latvaseeriumia:) Voi kiitos ihana<3

Stella, millon alotit meikkaamisen kunnolla tai siis kauan sul on kestäny tulla noin hyväks? ootko harjotellu paljon?

S: Taisin olla 11 kun ekoja tutoja kattelin youtubesta:D 12-vuotiaana aloin kunnolla testailla ite ja ostin ihanan 6e luomiväripaletin Anttilasta!! Ja pari kuukautta ennen ku täytin 13 perustettiin tää blogi. Oonhan mä harjotellu aika paljon, ei tätä muuten opi kuin ite vaan meikkaamalla!

Mitä meikkiblogeja Stella seuraat?

S: Saara Sarvas, Karkkipäivä, Jangsara, Own Special Place, ja sit jotain random blogeja satunnaisesti!

Entäs mitä tutorialeja katot youtubesta eniten?

S: En enää oikeen mitään:/ Joskus Michelle Phanin videoita.

Ja sitten tämmönen random, että jos on syvällä päässä olevat silmät, niin mikä ois parhas meikki semmosille silloin:D? tuntuu että kaikki vähänki tummemmat mitä laittaa nii tekee silmistä vaan semmoset pienet mustat kuopat :D

S: No syvällä päässä olevia silmiäkin on monenlaisia; pieniä, suuria, raskaita luomia, selkeitä luomivakoja jne. Yleensä paras kikka on yksinkertaisesti pitämällä luomen keskiosan värit vaaleana, ja jos ei pelkää kimalletta niin hohtavana:) Eli siis vaalea helmiäisluomiväri liikkuvalle luomelle, ja jos haluaa välttämättä niitä tummia niin niitä voi levittää sitten varjostukseksi ulkonurkkaan ja luomivakoon. Varjostuksen voi levittää jopa vähän ylemmäksi kuin missä luomivako oikeasti on, se suurentaa silmää! Tummia kajaaleita alaluomella kannattaa välttää, mutta esim. valkoinen tai nude kajaali avaa katsetta:)

Ootteko käynyt maskeerauskoulua vai ootteko ite opiskellu?

S: Siis ensinnäkin, meistä vain yksi henkilö, minä eli Stella harrastaa meikkausta! Paitsi eihän sitä tiedä jos sä teitittelit mua;) Ja ite oon opiskellu:)

Stella: miten oot tullu noin hyväks meikkaajaks?? :D tai siis, millon oot alottanu, minkä ikäisenä meikkaaminen alko kiinnostaa ja miten oo oikein treenannu ja oppinu kaikkee? ja haluatko maskeerauksesta/meikkaamisesta tms ammatin, eli onko jo selvät sävelet mitä peruskoulun/lukion jälkeen?

S: No se tulikin jo vähän tuolla ylempänä:) Youtuben tutorialeita ja meikkiblogeja kattelin ja ne oli jotain niiiiin supersiistejä Stella 11veen mielestä että pakko oli testailla äitin meikeillä:D Ja sit rupesin osteleen meikkejä (ja köyhtymään) itekki ja esittelin joillekki kavereille mun tekemiä meikkejä. Eihän siinä menny ku puol vuotta niin tutustuin näihin kahteen ja siitä se idea blogista sitten lähti:) Haluan tästä ammatin, mutta en tosiaan oo vielä varma miten siihen ammattiin opiskelen... 

Teidän unelma-ammatit?

T: Ei mitään hajua.
S: No se maskeeraaja, ylläri:D
E: Joku malli tai muotialalle:D en tiiä!

Kuinka pitkään ootte ollu kavereita ja mitä muuta teette yhdessä kun tätä?

7lk. ekan päivän jälkeisestä päivästä! Sillon tutustuttiin. Nyt ollaan ysillä, eli päälle 2v ollaan tunnettu. Ollaan tosiaan samalla luokalla ni koulussa nyt eniten ollaan tekemisissä, vapaa-ajalla ei oo kauheena aikaa muuhun kuin postauksiin koska läksyt, kokeet, muut harrastukset, muut kaverit, muut kiireet. Toki nyt joskus nähään muutenki ja mitäs me nyt tehään:D joskus ollaan vaan, joskus kaupungilla, syömässä, salilla, pihalla, jne:D

Seurusteletteko?

Eipä tällä hetkellä kukaan meistä:)

Parasta oulussa? Haluaisitteko asua jossain muualla tai ootteko asuneet?

T: Hah en tiiä kyllä, alkaa olla jo aika nähty paikka. Kai se keskusta on ihan tuttu ja turvallinen.
S: Parasta:D öö, ihmiset? Joo haluaisin todellakin, jossain isommassa kaupungissa, ehkä ulkomailla:) Ja oon asunu 2 vuotta Roomassa.
E: Oulu...joo no tota noi ihmiset ja ku oma syntymäpaikka:) No oon aina halunnu asua jossaki kuuluisassa kaupungissa jossa on vilinää öisin, lähellä joku ihana ranta ja paaaljon hienoja kauppoja ja nähtävyyksiä, mutta saattaa jäähä vaa unelmaks:D

Onko teillä idoleita/esikuvia/jotain mitä fanitatte?

T: Äiti
S: Äiti ja Saara Sarvas:)
E: Äiti tietenkin<3

Meinaako Emppu hakeutua mallintöihin vanhempana?

E: No se ois ainaki aika unelma työ, mutta saas nähä:)

Ootko Stella mennyt vuotta aikasemmin kouluun, kun oot eri vuonna syntynyt, kun Emppu ja Tea?

S: Eiku oon hypännyt 2. luokan yli:) Kävin Roomassa 6-vuotiaana ekan luokan, ja sit muutettiin takas Suomeen niin piti mennä taas ekalle luokalle, koska olin Suomen ekaluokkalaisen ikäinen. Osasin kuitenki jo kaiken ni menin siitä sitte suoraan kolmoselle:D

Niin ja koska tulee bodypaintingin "viralliset kuvat"? :) Eli ne ammattilaisen ottamat, joista mainitsitte.

S: Tässä!:) Tilasin vaan yhden, kun oli sen verran kalliita. ja lisää löytyy osoitteesta suomenmaskeeraajat.com/kuvagalleria/bodypaintsm2012 !

Pystytkö meikkaamaan muitakin, silleen ns. tilauksesta jonnekki juhliin esim?

S: KYLLÄ! Mahtava tilaisuus taas mainostaa, eli jos on kiinnostusta vaikka juhlameikkiin tai mihin vaan maskiin niin voi ottaa yhteyttä stella.sironen(at)gmail.com!

Meikkaatko aina näin hienosti, esim kouluun?


S: No en todellakaan:Dd Kaikki valittaa mulle aina, että miksen meikkaa, vaikka osaisin. Syy on yksinkertainen: en jaksa.


Mikä ois unelma-ammattinne?


Nää tuli jo tuolla vähän ylempänä:)


Mitä vihaatte eniten?

T: Valehtelua ja turhaa valitusta.
S: Hmmm.. Epäoikeudenmukaisuutta, valehtelua.
E: Valehtelua, pettämistä, kiusaamista, esittämistä.

Mitä rakastatte eniten?

T: Perhettä ja ystäviä.
S: Perhe, ystävät, lemmikit, harrastukset!
E: Perhettä, ystäviä, eläimiä, harrastuksia ja ruokaa!:D 

Seurusteletteko?

Tääkin tuli jo, ei:)

Suunnitteletteko paljon tulevaisuutta vai elättekö hetkessä?

T: Suunnittelen ihan jatkuvasti kaikkea, mutta harvoin tosissani. Se on ehkä enemmän semmosta ajankulutusta.
S: No yritän elää hetkessä, mutta tulee sitä kyllä haaveiltua ja suunniteltua paljon.
E: Elän hetkessä, koska tulevaisuuden suunnittelu on ressaavaa:D

Mikä meikkivoide ois paras helposti rasvoittuvalle & kiiltävälle iholle?

S: Riippuu siitä, kuinka peittävän tarvitset. MACin Studio Fluid Foundation on todella peittävä (käytän sitä joskus peitevoiteena) ja jättää ihon pinnan mattaiseksi, eli sopii rasvaiselle iholle. Mineraalimeikkipohjat (esim. bareMinerals, Youngblood, Jane Iredale) toimii mainiosti rasvaisella iholla, ja niiden peittävyyttä voi säädellä kerrostamalla:) Mineraalipohjat on siis puuterimaisia, mutta 'sulaa' iholle ja lopputulos on samantyyppinen kuin meikkivoiteella tehtynä.

Ihanan taitavia tyttösiä ootte!
Mahtava blogi teillä ja keep up the good work! :))
Teijän blogi on huippu<3
Ootte huippuja!♥
Ootte ihania:)

kiitos kaikille!

Noin! Nyt saattaa tulla taas pienimuotosta taukoa koska ens viikolla meillä on TET, ja Stella lähtee suorittamaan sen Helsinkiin. Ens vklp on kyllä jo pakko päästä postaileen:)

10 kommenttia:

anniemilia kirjoitti...

Voi että tykkään tästä teidän blogista! :)
Niin ja Stellalle vielä että Myllytullissahan on se kosmetologipuoli ja moni myllytullilainen(pikkusiskoni mm.) suorittaa sen kaksoistutkinnon ja joitain kavereitani on vaihtanut lukiosta kaksoistutkintoon ja ovat sanoneet että paljon helpompi kuin normaalilukio. Noin hyvällä todistuksella se lukio-osuus menee siinä sivussa niin saisit sen lakin jos muutat vielä joskus mielen ammatin suhteen! :) niin ja tuo sun bodypaintteos on aivan uskomattoman hieno!

stemi kirjoitti...

Kiitti:) Joo tota just oon miettiny! En vaan tiedä että kiinnostaako mua kosmetologialalla muut jutut kuin meikkaus..

Jonna kirjoitti...

Tealle terveisiä, että lämpimästi suosittelen Tornion Peräpohjolan Opistoa nuva-tutkinnon suorittamiseen :) rakkaat vuojet sielä vietetty, ja helluki löyty sieltä! hih.

Oottelen kovasti että tulis joskus semmoset juhlat että vois tulla Stellalle meikattavaksi! :D

(tätä ei oo ihan pakko julkasta)

Jonna kirjoitti...

...ai se julkas sen jo :D

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja vastauksia! :)

Ootte niin ihanan jännittävässä elämäntilanteessa ettette tajuukaan kuinka paljon teidän valinnat vaikuttaa tulevaisuudessa! :))

Pakko nyt vielä saarnata ja kannustaa teitä, jotka lukiota harkitsette,

vaikka ei se Lukio kuitenkaan sovi kaikille ja onhan niitä muitakin kouluja ja vaihtoehtoja. Kannattaa järjellä ajatella ja miettiä niitä mitkä tuntuu hyvältä ja oikealta.

Jos vähänkään kiinnostaa tai mietityttää lukioon meneminen ja keskiarvo on yli 7 nii kyllä kannattaa ehdottomasti mennä. Se on ensinnäkin todella yleissivistävä ja avaa paljon mahdollisuuksia opiskelujen ja töiden suhteen, myös myöhemmässä vaiheessa + se on myös yksi merkittävä kokemus/vaihe elämässä siinä missä esim. ripari ym, eikä lukio sulje pois mitään vaihtoehtoja, eli hyvin voi mennä vaikka amikseen lukion jälkeen (ja selviää sieltä silloin 2 vuodessa). Useissa ammattikouluissa on lukiopohjaisia linjoja, jotka on vartavasten tarkoitettu lukion käynneille.

Lukiosta saattaa monesti olla hyötyä vasta silloin kun hakee töitä ja potentiaalisia hakijoita on paljon, sillä joskus voi erottua edukseen muista hakijoista juurikin sillä lukion paperilla.

satu

stemi kirjoitti...

Jonna: Joo nää kommentit menee ihan automaattisesti:D kiitti tiedoista!:)
satu: No kyllähän tää vähän jännittää tosiaan kun vaikuttaa tulevaisuuteen niin paljon.. Mun ja tean pitää ainakin vielä vaan miettiä ankarasti ja jutella ihmisten kanssa, eiköhän me jotku valinnat saada aikaseks:) kiitos tekstistäsi!

emmery kirjoitti...

Voitteko lisätä ihanan bloginne blogilistalle? :)

stemi kirjoitti...

Toki:)

matsku kirjoitti...

tääh, miten voit meikata noin hyvin ja vasta kuitenkin noin nuori oot :D girl u left me speechless with your talent

stemi kirjoitti...

Haha no eihän se ikä paljoo merkkaa:D kiitos kiitos!