2011/06/02

Päättärimeikkiohje

Noniiin, vihdoinki tää mun lupailema postaus tulee:D Jonkunlainen ohje päättärimeikin (tai ylioppilasjuhlameikin yms.) tekoon tässä nyt on, pahoittelen osaa kuvista ku nehän otettiin taas mun kuvaajantaidoilla, tosin onneks Tean kameralla. Ja unohtelin välillä ottaa kuvia välivaiheista, sori:D
Meikki on aika perus ja helppo tehä, mutta luomivärien, poskipunan, huulipunan ja eyelinerin sävyt voi vaihtaa lähes mihin tahansa, koska kaikki ei sovi kaikille:) Ja ton kullan kanssa kannattaa miettiä tarkkaan, että käykö se itelle, koska monilla suomalaisilla on nii vaalee iho. Suosittelisin kuitenki että käyttäkää nyt pastellisävyjä, ja mielellään edes vähän kimaltavia:)

All you need is:


- meikkivoide/muu pohja + puuteri
- aurinkopuuteri/varjostusväri
- poskipuna
- peitevoide
- luomivärin pohjustusaine
- väh. 1 luomivärisävy, mielellään 2 tai enemmän
- eyeliner
- ripsari
- huulipuna/kiilto
- suteja
+ jos haluaa:
ihonsävyn heleyttäjä, musta kajaali, beige kajaali, kulmakynä, kulmakarvavaha, korostusväri ja tekoripset.

Ensin kuva meikittömästä naamasta (okei taitaa siellä vähän olla ripsaria).


Kannattaa aloittaa luomiväreistä, koska jos niitä varisee poskille niin ne on helppo puhdistaa pohjan kärsimättä. Ensin levitetään luomivärin pohjustusaine, ja tää on todellakin tärkeä jos haluaa meikin pysyvän hyvin. Itse käytän Urban Decayn Primer Potionia, jota ei Suomesta saa, mutta esim. Lumenelta löytyy toimivia pohjustajia. Siihen päälle ensimmäinen luomivärisävy, joka levitetään suht napakalla luomivärisiveltimellä liikkuvalle luomelle. Sävyn pitää olla aika vaalea, mutta ei mikään valkonenkaan.
Sori tuo kuva, ei näy yhtään :dd


Sitten tummempaa sävyä ulkonurkkaan, luomivakoon ja alaluomen ulkonurkkaan, jos sitä haluaa. Tummemman sävyn siis ei tarvii olla mikään musta, vain pari astetta tummempi kuin liikkuvan luomen sävy. Sisänurkkaan ja kulmaluulle tosi vaaleaa, vaikka valkosta luomiväriä (tosin ei paljoo, linnunpaskat sisänurkissa ei oo kaunista katseltavaa:)). Tähän seuraavaan kuvaan on jostain syystä eksynyt jo rajauskin:D eli rajauksesta voi tehdä tommosen siipimäisen, josta ite tykkään eniten, tai sitten lopettaa sen ulkonurkkaan. Kannattaa kuitenkin varoa, että rajaus ei näytä ns. loppuvan seinään siellä ulkonurkassa. Tässä vaiheessä lisätään myös ripsari.


Sitten pyyhitään ne mahdolliset varisseet luomivärit poskilta ja laitetaan pohja. Jos käyttää meikkivoidetta, puuteri on must, koska muuten meikkivoide liukuu iholta päivän mittaan ja lopputulos on kiiltävä. Emppu ei periaatteessa tarttis mitään pohjaa kun sillä on niin hyvä iho, mutta laitettiin kuitenkin. Peitevoidetta voi laittaa tarvittaessa tummille silmänaluksille, nenänpieliin, finneille yms. kohdille, jotka kaipaa peittoa.


Sitten mun lempparikohta, eli ihonsävyn heleyttäjä. En oo vielä muilta merkeiltä kuin Lumenelta löytäny vastaavaa tuotetta, mutta tää ainakin on aivan mahtava:D en suosittele tätä sävyä 3 aivan vaaleaihoisille, ja se sävy 1 on semmonen ällö glitterpläjäys, joten ei toimi oikeen ku vähän tummemmilla ihonsävyillä:( tällä saa siis nimenomaan heleän ja vähän ruskettuneen ihon. En tiiä huomaatteko kuvissa eroa, mutta luonnossa sen huomaa. Tähän kuvaan oli joutunut jo tuo huulipunakin, hupss:D


Sitten varjostukset, poskipuna ja korostus. Varjostusvärin tulee olla kylmä sävy ja täysin matta. Ja aurinkopuuterilla voi kyllä varjostaa, kunhan se ei näytä oranssilta glitteriseltä palovammalta:D eli varoen käyttäkää niitä aurinkopuutereita, ja jos niissä on sitä helmiäistä, niin levittäkää se ihan poskipunasudilla poskipäille ja hipaisu leualle ja ohimoille. Varjostus taas laitetaan poskiluun alle, viistosti suuta kohta (siis ei suuhun asti:D) Poskipuna laitetaan myös poskipäille ja korostus kulmaluulle ja ihan poskiluun päälle.


Sitten huulet! Aiemmissa kuvissa onkin jo näkynyt tuo huulipuna, joka on MSCHICin Foxy Lady. Kaikille ei kuitenkaan sovi tommoset lämpimät, pronssiset sävyt, niin kehotan miettimään mikä sävy sopii itselle ja mikä saa hampaat näyttämään keltaisilta jne. Tähän oon vielä lisänny Body Shopin huulikuullon, eli semmosen ihmetuotteen millä saa kultasta kuultoa huuliin. Ja jos jostain syystä inhoaa huulipunia (en käsitä miten) niin tän vaiheen voi skipata kokonaan ja laittaa pelkästään huulikiiltoa tai huulirasvaa. Ihan puhtaaksi en ehkä kuitenkaan huulia jättäisi. Ja missään nimessä sitä meikkivoidetta ei saa tunkea huuliin, se on maailman ällöimmän näköstä ja nudehuulipunat on keksitty;)


Sitten vielä tekoripset, ja nää voi nyt todellakin skipata jos ei tunnu yhtään omilta, mutta suosittelen:) Näitähän voi laittaa siis pelkästään ulkonurkkiin, pitkän nauhan koko ripsiin tai ripsitupsuja. Itse suosin tupsuja, mutta nyt laitettiin vain ulkonurkkaan. Ripset pitää liimata aivan ripsien tyveen ja kannattaa ostaa liima erikseen, sillä yleensä pakkausten mukana tuleva liima on aika huonoa:)


Sitten laitetaan vielä kulmakarvat ojennukseen, lisätään vähän mustaa kajaalia silmään sisärajaukseksi, beigeä sisänurkkaan vesirajaan ja VALMISTA!Loppuun vielä kuva kaikista tuotteista mitä käytin, ja tuo mun poskipunapaletti on tosiaan vähän kärsiny, kun eka meijän kissa pudotti sen ja yks noista hajos, ja sitte vielä hajotin toisen ku kuskasin tuota kouluun...


Noniin, toivottavasti tästä nyt oli hyötyä jollekkin ja kysymyksiä vastaanotetaan:)

t. Stella, jonka pitäis aamulla herätä klo 6.15......... ounou

2 kommenttia:

Varjosusi kirjoitti...

Awh teil on ihan mahtava blogi :D Osaatte oikeesti meikata eikä oo mitää pikkulikkojen hellokitty huulipunia. Joten ei auttanu muu ku liittyä lukijaks :D

stemi kirjoitti...

Varjosusi:
kiitoksia paljon:))